BUL – Dear Hearing People

 In AT

„Ще останете изненадани. Ние сме лекари, юристи, създатели на филми,
пилоти на състезателни коли, учители, изобретатели, ръководители, готвачи, видео геймъри, музиканти, певци, комици, писатели и родители. Да продължаваме ли?“

© Sarah Snow & Jules Dameron
CC  Български, Английски, Немски, словенски

This video has been  provided to the project S4H with friendly support of:
© Sarah Snow & Jules Dameron, 2016
Direct Link at Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=JY4uof7vvZk

Information: The original video already has embedded subtitles, the additionally provided subtitles of our project languages cause an overlapping of the text. For easier reading see the textblock below.
Уважаеми чуващи
Имаме да ви разкажем нещо за нас. Понякога използваме различен език за общуване.
Понякога можем да говорим. Понякога не можем. Някои от нас носят слухови апарати или кохлеарни импланти, за да чуват. Някои от нас имат нужда от преводачи, за да общуват с другите.
 Молим, не ни карайте да носим слухови апарати или да четем по устните за ваше улеснение. Това е наш личен избор. Не вземайте решения за нас  без нашето участие или съгласие.
Ще останете изненадани.
Ние сме лекари, юристи, създатели на филми, пилоти на състезателни коли, учители, изобретатели, ръководители, готвачи, видео геймъри, музиканти, певци, комици, писатели и родители. Да продължаваме ли?
Понякога сме напълно щастливи, каквито сме. Най-често борбите ни в обществото се случват, когато другите правят нещата трудни за нас. Понякога сме твърде изморени да се обясняваме.
Предлагаме просто да ни задавате въпроси и да бъдете отворени. Не се страхувайте. Не бягайте. Бягството винаги означава, че ще продължавате да не ни разбирате.
Тази липса на разбиране само ще ни наранява още повече. Ние сме човешки същества с мисли и чувства като всички останали. Просто кажете „Здравей“!